Az ételintolerancia a szervezet abnormális reakciója bizonyos ételekre, melynek hátterében többféle mechanizmus állhat. Az immunválasz következményeként kialakult
ételérzékenységeket vizsgálja. A vérvizsgálat során az élelmiszerek ellen termelődött antitestek mennyisége kerül meghatározásra. Az ételintolerancia általában veszélyes betegség, azonban az élelmiszerekre kialakuló érzékenység nagyon kellemetlen tüneteket okozhat, és nagymértékben ronthatja az életminőséget.
Ételallergia viszonylag ritkán fordul elő, az ételintolerancia viszont minden harmadik embert érint. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak és nem annyira egyértelműek, mint az
allergiáé. A tünetek sokszor csak hosszú órákkal vagy napokkal az étel elfogyasztása után mutatkoznak, illetve sok esetben csak a rendszeres fogyasztás következtében alakulnak ki. Hagyományos
módszerekkel nem könnyű rájönni, hogy pontosan mely élelmiszerek okozzák a problémákat.
Gyermekeknél az ételintolerancia hasi panaszok kialakulása mellett hozzájárulhat ekcémás bőrelváltozások, figyelemhiány-hiperaktivitás zavar (ADHD) tüneteinek kialakulásához. stb Felnőtteknél gyomor-bélrendszeri panaszok (puffadás, hasfájás, hasmenés, székrekedés) mellett a krónikus bőrbetegségek, depresszió, szorongás tüneteit ronthatja és az elhízásban is szerepet játszhat.
Jelentkezzen Ön is ételintolerancia vizsgálatunkra. Kérjen időpontot még ma!